Koude komkommersoep met avocado en dille
bereiden
wachten
Ingrediënten
- een scheutje olijfolie
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 250 ml groente- of kippenbouillon
- 1 grote komkommer, zaadjes verwijderd, kleingesneden (ik laat de schil er altijd om vanwege de kleur; een bespoten komkommer kun je maar beter wel schillen)
- het groene deel van 1 lente-uitje, in ringetjes
- sap van ½ limoen
- ca. 2 eetlepels verse dille, kleingesneden
- 1 zachte, rijpe avocado, ontpit, geschild en in blokjes
Bereiden
Zet een flinke steelpan op middelhoog vuur en verwarm daarin de olijfolie. Voeg de sjalotjes toe en bak 2-3 minuten tot ze geuren en glazig beginnen te worden. Voeg de bouillon, komkommer, lente-ui, limoensap en een snuf zout en peper toe. Breng aan de kook, leg een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot de komkommer zacht is.
Neem van het vuur en roer de dille en avocado erdoor. Neem een staafmixer of doe de soep over in een blender en pureer tot een glad, romig geheel. Proef, breng indien nodig op smaak met nog wat zout of limoensap, en zet in de koelkast om minimaal 3 uur goed af te koelen. Serveer koud, bestrooid met wat lente-uitjes, een klein beetje verse dille en wat fijngesneden komkommer of avocado als je dat lekker vindt.
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Opmerking
'Deze verfrissende soep is ideaal voor een beetje verkoeling op een warme dag. Komkommers zijn heel hydraterend, terwijl de gezonde vetten en vitamine E in de avocado goed zijn voor huid en haar. De geurige dille en friszure citroen voor wat extra pit maken deze soep vast ook tot jouw favoriet; hij is ook nog eens ongelooflijk makkelijk van tevoren te maken en doet het perfect als lichte lunch of voorgerechtje. Probeer voor de verandering eens koriander in plaats van dille.' - Alessandra Peters
Kookboek
Het recept 'Koude komkommersoep met avocado en dille' is afkomstig uit het kookboek...
De jonge foodie
Alessandra Peters
'De jonge foodie' biedt meer dan 100 heerlijke en voedzame recepten. Alessandra kiest uitsluitend voor verse, seizoensgebonden ingrediënten en kookt... lees verder
© Uitgeverij Carrera