Kruidige komkommersoep
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 kleine komkommer (ca. 300 g)
- 2 courgettes
- 2 mooie tomaten
- 6 takjes koriander
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- het sap van 1 limoen
- 2 theelepels sesamolie
- ½ theelepel fijn zout
- 1 theelepel karwijzaad
- ½ theelepel kurkumapoeder
Bereiden
Schil de komkommer en snijd deze in stukjes (snijd 50 g komkommer in flinterdunne plakjes en houd deze apart). Was de courgettes en de tomaten, en snijd ze in stukjes.
Pureer alle ingrediënten (behalve het karwijzaad en het kurkumapoeder) met de staafmixer of in de blender. Proef en breng zo nodig verder op smaak.
Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met een paar plakjes komkommer en bestrooi met het karwijzaad en het kurkumapoeder.
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Kookboek
Het recept 'Kruidige komkommersoep' is afkomstig uit het kookboek...
Rauw
Delphine de Montalier
In 'Rauw' staan 115 frisse recepten, van rauw tot heel kort gekookt, zodat al het goede uit de producten behouden blijft. Een prachtig en inspirerend boek vol... lees verder
© Uitgeverij Becht