Kruidige komkommersoep

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kleine komkommer (ca. 300 g)
  • 2 courgettes
  • 2 mooie tomaten
  • 6 takjes koriander
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • het sap van 1 limoen
  • 2 theelepels sesamolie
  • ½ theelepel fijn zout
  • 1 theelepel karwijzaad
  • ½ theelepel kurkumapoeder

Bereiden

Schil de komkommer en snijd deze in stukjes (snijd 50 g komkommer in flinterdunne plakjes en houd deze apart). Was de courgettes en de tomaten, en snijd ze in stukjes.

Pureer alle ingrediënten (behalve het karwijzaad en het kurkumapoeder) met de staafmixer of in de blender. Proef en breng zo nodig verder op smaak.

Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met een paar plakjes komkommer en bestrooi met het karwijzaad en het kurkumapoeder.

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Kookboek

Het recept 'Kruidige komkommersoep' is afkomstig uit het kookboek...

Rauw

Delphine de Montalier

In 'Rauw' staan 115 frisse recepten, van rauw tot heel kort gekookt, zodat al het goede uit de producten behouden blijft. Een prachtig en inspirerend boek vol... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Komkommersoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!