Komkommersoepje

  • 1 persoon
  • 10 min
  • waardering 7,3
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • ¾ komkommer, in stukken
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 125 ml water
  • 125 ml sojayoghurt
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • sap van ¼ limoen
  • 1 flinke theelepel olijfolie
  • 2 eetlepels verse dille

Bereiden

Pureer alle ingrediënten, met uitzondering van één eetlepel dille, in de keukenmachine tot een gladde soep. Breng op smaak met wat zeezout en zwarte peper.

Laat afkoelen en zet minstens drie uur in de koelkast. Haal de soep voor het serveren uit de koeling, roer goed door en serveer met de overige dille.

Opmerking

Dit frisse komkommersoepje helpt de zuurgraad van je lichaam herstellen. Je kunt het in de ochtend al klaarmaken of een dag van tevoren, zodat je het makkelijk mee kunt nemen naar je werk. Tevens kun je het prima invriezen, zodat je altijd wat op voorraad hebt voor noodgevallen. Ben je thuis, maak het dan een paar uur van tevoren zodat het goed kan afkoelen en de smaken op elkaar kunnen inwerken.

Kookboek

Het recept 'Komkommersoepje' is afkomstig uit het kookboek...

Plant power

Lisette Kreischer

In dit boek onthult Lisette 96 van haar favoriete ecofabulous recepten, waarmee je als vegan, vegatariër of flexitariër elke dag eindeloos kunt variëren... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Komkommersoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!