Koude komkommersoep met gerookte zalm
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 5 komkommers
- 2 eetlepels crème fraîche
- 300 ml volle melk
- voor de garnering
- 4 theelepels crème fraîche
- 4 plakjes gerookte zalm
- snufje gerookt paprikapoeder
- jonge kiemen, bijvoorbeeld shiso, korianderkiemen of mizuna
Voorbereiden
Schil de komkommers, snijd ze overlangs doormidden en schep uit 4 komkommers de zaadjes. Snijd deze 4 komkommers in plakjes, doe ze in een kom, voeg 1 theelepel zout toe en laat ze ongeveer 10 minuten staan, zodat het bittere sap aan de komkommers wordt onttrokken. Spoel de plakjes daarna goed af en laat ze uitlekken.
Bereiden
Pureer de plakjes komkommer samen met de crème fraîche en melk met een staafmixer of keukenmachine tot een glad geheel. Zeef het door een fijne zeef en zet het ten minste 3 uur in de koelkast.
Snijd voor het serveren de overgebleven komkommer in blokjes. Schep de soep in vier soepborden, schep de crème fraîche erop, schik de plakjes zalm en blokjes komkommer erop en strooi er tot slot wat gerookt paprikapoeder en kiemen over.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine
Tip
Deze soep draait om de subtiele smaak van de komkommers die je ervoor gebruikt, dus neem geen supermarktkomkommers, maar koop ze bij een goede biologische winkel. Sla het zouten en spoelen niet over: de komkommersappen zijn misschien niet meer zo bitter als vroeger, maar nog altijd moeilijk verteerbaar.
Kookboek
Het recept 'Koude komkommersoep met gerookte zalm' is afkomstig uit het kookboek...
Bistro thuis
Anthony Demetre
De 80 gerechten van Anthony Demetre zijn Europees en klassiek zonder traditioneel te worden. Zijn filosofie is 'everyday eating at its very best' - verrassende... lees verder
© Inmerc