Linzensoep uit Napels
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 350 g linzen
- 2 teentjes knoflook, grof geplet
- 50 ml extra vergine olijfolie
- 2 mooie gepelde tomaten, in grove stukken
- platte peterselie, grof gehakt
Bereiden
Kook de linzen in gezouten water tot ze zacht zijn.
Laat de knoflookteentjes in een andere pan eventjes aanfruiten in olie - ze mogen niet bruin worden.
Voeg de gepelde tomaten toe. Doe er de linzen bij, samen met een gedeelte van het kookvocht. Laat alles gedurende 20 minuten verder sudderen.
Voeg eventueel nog wat warm water toe als de soep te dik is en breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi met de platte peterselie en serveer de hete soep meteen.
Kookboek
Het recept 'Linzensoep uit Napels' is afkomstig uit het kookboek...
Napels proeven
Philippe Bidaine
Italië heeft zijn gastronomische reputatie in ruime mate te danken aan het eten en drinken uit Campanië in het algemeen, en Napels in het bijzonder. Vreemd genoeg is
... lees verder © Uitgeverij Lannoo