Linzensoep met paprika en couscous

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 10 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • olijfolie
  • 1 rode paprika, in stukken
  • ½ stronk bleekselderij (zonder blad), in stukken
  • 2 liter groentebouillon
  • 250 g oranje linzen of gele spliterwten
  • 1 theelepel tijm
  • handvol verse basilicum, fijngesneden
  • 4 eetlepels wijnazijn (of oude wijn)
  • 100 g couscous
  • 4 eetlepels citroensap

Bereiden

Bak de ui en knoflook glazig in wat olijfolie in een grote soeppan. Bak de paprika en selderij even mee.

Voeg de groentebouillon en de linzen toe. (Het is het lekkerste om de bouillon vers te maken, maar je kunt ook prima gebruikmaken van een pot bouillon of bouillon gemaakt van bouillonblokjes.) Voeg nu ook tijm, zout en peper toe.

Laat het geheel 45 minuten zachtjes pruttelen terwijl je af en toe roert. Voeg pas tegen het einde het basilicum, de wijnazijn en de ongekookte couscous toe. Roer de couscous goed los en doe wat extra water in de soep als deze te dik wordt.

Laat alles nu nog ca. 10 minuten koken. Proef de soep aan het einde en breng hem op smaak met zout. Serveer de linzensoep besprenkeld met citroensap.

Tip

Gebruik voor dit recept oranje linzen of gele spliterwten - deze hoef je niet te weken. Deze linzensoep is zoals veel andere soepen eigenlijk het lekkerst als je hem een keer laat afkoelen en dan weer opwarmt of de volgende dag serveert. Kook de soep niet te lang, omdat de couscous anders erg zacht wordt.

Kookboek

Het recept 'Linzensoep met paprika en couscous' is afkomstig uit het kookboek...

Couscous - de nieuwe keuken

'Couscous - de nieuwe keuken' bevat smakelijke recepten van veel snel en eenvoudig te bereiden gerechten en salades, maar ook van traditionele couscousschotels

... lees verder

© Uitgeverij Becht

Linzensoep tips