Maïssoep met kipfilet en geroosterd brood
bereiden
Bevat per portie
810 kcal
41 g eiwit
20 g vet
110 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 uien, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 g zoete maïs (blik)
- 1 liter groentebouillon
- piment d'espelette
- 6 dikke sneden brood
- 150 g gekookte kipfilet
- verse koriander
Bereiden
Fruit de ui en knoflook in een koffielepel olijfolie. Doe er de maïs bij en blus met de groentebouillon. Kruid met piment, peper en zout en laat op een laag vuur garen.
Mix de soep en duw ze door een fijne zeef.
Besprenkel het brood met de rest van de olijfolie en zet even onder de grill.
Snijd de kipfilet in stukjes en doe ze bij de soep. Werk af met koriander.
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Variatietip
De soep is lekker met wat zoete mosterd.
Kookboek
Het recept 'Maïssoep met kipfilet en geroosterd brood' is afkomstig uit het kookboek...
Het sportkookboek
Stephanie Scheirlynck
Dit boek bevat een schat aan informatie voor zowel professionele als recreatieve sporters. Het vertelt je exact wat je moet eten op rustdagen, rustige en
... lees verder © Uitgeverij Lannoo