Zoete maïssoep met eieren

  • 6 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1,2 liter groentebouillon
  • 400 g gemalen maïs
  • 2 eetlepels maïzena
  • 30 ml droge sherry
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 eieren, geklutst

Bereiden

Voor de gemalen maïs kun je het beste maïs uit blik nemen die je in de blender tot een smeuïge pasta maalt.

Breng de bouillon aan de kook in een grote pan en voeg de gemalen maïs toe. Los de maïzena op in 2 eetlepels koud water. Voeg deze pasta op een hoog vuur toe aan de bouillon onder voortdurend roeren zodat het mengsel indikt. Laat vervolgens nog 2 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de sherry en de helft van de lente-uitjes toe. Zet het vuur lager en voeg geleidelijk aan de geklutste eieren toe terwijl je langzaam roert. Op die manier zullen de eieren sliertjes gaan vormen.

Verdeel de soep over warme kommetjes en garneer met de rest van de lente-uitjes.

Kookboek

Het recept 'Zoete maïssoep met eieren' is afkomstig uit het kookboek...

Soep simpel

diverse auteurs

Verras met zelfgemaakte soep! Soep is een snel en eenvoudig gerecht boordevol vitamines. Van lichte bouillonsoepjes tot hartige maaltijdsoepen... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Maïssoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!