Kervelsoep
- 8 personen
- 50 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 liter groente- of kippenbouillon
- 1 ui, in grove stukken
- 5 middelgrote courgettes, in grove stukken
- 2 preien, alleen het groen, in stukken
- 2 bosjes kervel
- voor erbij
- soepballetjes, gekookt
- extra kervel
Bereiden
Breng alle groente behalve de kervel samen met de bouillon aan de kook in een grote soeppan. Laat 30 minuten koken op hoog vuur.
Haal de pan van het vuur en voeg de kervel toe.
Pureer de soep tot een glad geheel. Zeven hoeft niet, een beetje textuur is juist lekker in deze soep. Breng op smaak met zwarte peper.
Serveer met soepballetjes en plukjes kervel.
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Kookboek
Het recept 'Kervelsoep' is afkomstig uit het kookboek...
Soepbijbel
Heleen Timmermans
In 'Soepbijbel' vind je álles over soep. In ruim 130 recepten laat Heleen Timmermans zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is... lees verder
© Uitgeverij Carrera