Rode koolsoep met balsamicoazijn en ricotta
- 2 personen
- 40 min
- waardering 8
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- ½ rode kool
- 1 rode ui
- 1 stengel wit van prei
- 10 kruidnagels
- 1 groot glas rode wijn
- balsamicoazijn
- ricotta
- scheuten van rode biet
Bereiden
Snijd alle groenten fijn. Stoof de ui met de kruidnagels glazig en voeg dan de kool en de prei toe. Giet er het glas rode wijn en een flinke scheut balsamicoazijn bij. Voeg water toe tot de groenten net onderstaan. Laat op een matig vuur zachtjes verder garen tot de rode kool zacht is (ongeveer 25 minuten).
Neem van het vuur en mix het geheel. Wil je de soep minder dik, haal ze dan door een grove zeef. Neem een grote lepel en duw de soep door de zeef. Giet de soep in kommetjes en werk af met een lepeltje ricotta en wat scheuten van rode biet.
Opmerking
De toevoeging van balsamicoazijn geeft enerzijds een verfijnde smaak aan het soepje en anderzijds zorgt het zuur ervoor dat je de mooie, diepe kleur van de rode kool behoudt.
Kookboek
Het recept 'Rode koolsoep met balsamicoazijn en ricotta' is afkomstig uit het kookboek...
Mijn pure keuken 1 & 2
Pascale Naessens
De boeken van Pascale Naessens hebben werkelijk een beweging op gang gebracht: mensen genieten weer in alle vrijheid van eten, terwijl ze gezonder... lees verder
© Uitgeverij Lannoo