
Rucolasoep met venusschelpen en peterselie
- 2 personen
- 20 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vis
Ingrediënten
- 3½ eetlepel boter
- 3½ eetlepel olijfolie
- 3 knoflooktenen, in schijfjes
- 4 bananensjalotten, in ringetjes
- 1 rode chilipeper, fijngesneden
- 1 kg verse venusschelpen, schoongemaakt
- 300 ml droge witte wijn
- 300 ml visbouillon
- geraspte schil en sap van 1 onbespoten citroen
- 50 g rucola
- 1 grote handvol bladpeterselieblaadjes, fijngesneden
Bereiden
Verwarm de boter en olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Voeg de knoflook, bananensjalotten en rode chilipeper toe en bak tot ze lichtgoud van kleur zijn.
Schep de schoongemaakte venusschelpen, droge witte wijn en visbouillon erbij, leg het deksel op de pan en laat 3 minuten koken. Verwijder het deksel en kook nog 2 minuten, of tot de soep een beetje is ingekookt.
Voeg de geraspte citroenschil en het citroensap toe, samen met de rucola en bladpeterselieblaadjes. Breng op smaak met zout en zwarte peper en dien meteen op.
Bewaren
Een restje van deze soep blijft drie dagen goed in een luchtdichte bak in de koelkast. Warm de soep op tot hij gloeiend heet is en dien op.
Opmerking
Alles aan deze boterige, knoflookerige soep met perfect gekookte schelpjes is lekker. Serveer er brood bij om in de soep te dopen en zet een schaal op tafel voor de lege schelpen.
Kookboek
Het recept 'Rucolasoep met venusschelpen en peterselie' is afkomstig uit het kookboek...

Maaltijdsoep
Emily Ezekiel
Met 101 recepten, variërend van een hartige ribolita in de koude wintermaanden of een verkoelende komkommersoep op een warme zomerdag, volgt 'Maaltijdsoep' de seizoenen. Langzaam of snel, voor jezelf of voor een grotere groep... lees verder
© Good Cook