Saffraansoep met gerookte kip
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8
- Voorgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 750 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 kruimige aardappelen, in blokjes
- 150 g gerookte kip, in blokjes
- 1 eetlepel dragon of peterselie, fijngehakt
Bereiden
Week de saffraandraadjes 5 minuten in 100 ml warme bouillon.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de aardappel zachtjes aan. Voeg de bouillon en het saffraanvocht toe en kook alles in ca. 10 minuten zachtjes gaar.
Pureer het geheel met een staafmixer tot een glad gebonden soep. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de saffraansoep in vier diepe borden en garneer in het midden met een bergje van gerookte kip en dragon.
Extra benodigd
Staafmixer
Bron
Het recept 'Saffraansoep met gerookte kip' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Tanya Stolyarevskaya | Shutterstock.com