Vietnamese rijstsoep met kipgehakt

  • 3 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Oosters
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 150 g rijst, ongekookt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 theelepel sesamolie
  • 3 cm gember, geschild en in kleine stukjes
  • 75 g kipgehakt
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kruidnagel
  • een snufje kaneelpoeder
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 lente-uitje, gesnipperd
  • enkele takjes koriander

Bereiden

Kook de rijst gaar in lichtgezouten water. Giet af.

Fruit de sjalot en de knoflook in de olie en doe er de gember bij. Voeg er het gehakt aan toe en laat al roerend garen. Giet de bouillon bij het vlees en kruid met steranijs, kaneel, kruidnagel en kaneelpoeder. Dek af en laat 10 minuten sudderen.

Haal het kaneelstokje, de steranijs en de kruidnagel uit de pan.

Doe er de hoisinsaus en de vissaus bij. Werk af met gesnipperde lente-ui, koriander en wat versgemalen peper.

Kookboek

Het recept 'Vietnamese rijstsoep met kipgehakt' is afkomstig uit het kookboek...

Het sportkookboek

Stephanie Scheirlynck

Dit boek bevat een schat aan informatie voor zowel professionele als recreatieve sporters. Het vertelt je exact wat je moet eten op rustdagen, rustige en... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige soep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!