Zoetzure pikante soep zoals bij de Chinees

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,5
  • Voorgerecht
  • Chinees
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • 35 g gember
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 koffielepel sambal of chili (of meer...)
  • 2 eetlepels geroosterde sesamolie
  • 4 eetlepels zoete sojasaus (of gewone sojasaus en wat rietsuiker toevoegen)
  • 6 eetlepels rijstazijn (of appelazijn)
  • 300 g shiitakepaddenstoelen, in 4 gesneden
  • 200 g sugarsnaps
  • 1 grote tomaat, in stukjes
  • 1 ei
  • 150 g sojascheuten
  • 4 lente-uitjes

Bereiden

Snijd de knoflook en gember in fijne reepjes. Bak aan in olie. Blus met de kippenbouillon.

Voeg sambal, sesamolie, sojasaus en rijstazijn toe. Laat even koken en voeg de paddenstoelen toe. Laat 4 minuten koken. Voeg de 2 laatste minuten de sugarsnaps en tomaat toe. Klop het eitje goed los en draai het stevig door de soep. Proef of het nog zuurder, zoeter of pikanter mag.

Werk af met sojascheuten en lente-ui.

Opmerking

Ik bestel ALTIJD deze soep als we naar een Chinees restaurant gaan. Het heeft iets opbeurends, dat zoete, zure en pikante samen. Dit eenvoudige recept kun je ook thuis vlotjes maken. Ik draai er op het einde nog een eitje door. Voor die funky textuur alleen al...

Kookboek

Het recept 'Zoetzure pikante soep zoals bij de Chinees' is afkomstig uit het kookboek...

Happy Moments

Sofie Dumont

In dit boek vind je originele recepten voor door de week, voor lange, gezellige familieochtenden én voor dansbare avonden met vrienden. Eenvoudig, lekker en om blij van te worden. Dit boek bevat echter meer dan alleen recepten. Het is doorspekt... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige soep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!