Minestronesoep van tuinbonen van The River Cafe
- 6 personen
- 60 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien, fijngesnipperd
- 3 bospeentjes, kleingesneden
- binnenste bleke hart van 1 struik bleekselderij, kleingesneden
- 2 jonge preien, alleen het wit, in dunne ringetjes
- 2 teentjes knoflook, kleingesneden
- 3 nieuwe aardappelen, in kleine blokjes
- 150 g pancetta, kleingesneden
- 3 kg verse tuinbonen (gedopt gewicht 1,5 kg)
- 500 ml kippenbouillon
- extra vergine olijfolie
- vers gemalen Parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui met de wortel, bleekselderij en prei heel zacht. Voeg dan de knoflook toe met de aardappel en pancetta. Laat de knoflook zacht en de pancetta doorschijnend worden en roer er de bonen door met zout en peper naar smaak.
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg zoveel toe dat de groenten net onderstaan. Laat alles 20 minuten of langer zachtjes doorkoken, afhankelijk van de grootte van de tuinbonen; voeg eventueel nog meer bouillon toe. De tuinbonen moeten goed gaar zijn. Proef of de smaak goed is.
Pureer de helft van de soep in een foodprocessor tot een dikke puree. Doe die terug in de pan en roer er extra kippenbouillon door indien nodig. De soep moet heel dik zijn. Sprenkel er extra vergine olijfolie over en royaal geraspte Parmezaanse kaas.
Extra benodigd
Foodprocessor
Kookboek
Het recept 'Minestronesoep van tuinbonen van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...
River Cafe Kookboek Groen
Rose Gray & Ruth Rogers
In het 'River Cafe Kookboek Groen' leggen Rose Gray en Ruth Rogers de nadruk op de mooiste producten uit elk seizoen, met meer dan 60 soorten groenten en... lees verder
© Kosmos Uitgevers