Klassieke ossenstaartsoep
- 4 personen
- 210 min
- waardering 8,1
- Voorgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 1 ossenstaart, in stukken
- 20 g boter
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 runderschenkel van 500 g
- 2 uien
- 3 kruidnagels
- 2 teentjes knoflook
- 1 kruidenbuiltje
- 4 stengels selderij, in stukken
- 4 stronken prei, in stukken
- 2 eetlepels bloem
- ½ eetlepel tomatenpuree
- madera naar smaak
Bereiden
Bak de stukken ossenstaart aan alle kanten goudbruin in de boter. Verwijder het overtollige vet en roer de tomatenpuree door het vlees. Giet dan 4 liter water op het vlees.
Voeg er de schenkel, de hele niet-gepelde uien (waarvan 1 ingeprikt met de kruidnagels), knoflook, kruidenbuiltje, selderij en prei bij. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen gedurende 3 uur. Schuim regelmatig af. Laat de soep afkoelen en bewaar een nacht in de koelkast.
Schep het vet eraf. Verwarm de soep en haal door een zeef en een mousseline. Breng dan weer aan de kook.
Vermeng 2 eetlepels bouillon met de bloem en tomatenpuree. Los dit mengsel op in de bouillon en laat 10 minuten koken. Breng op smaak met madera en zout en peper en dien op met stukjes staart.
Extra benodigd
Zeef, mousseline
Kookboek
Het recept 'Klassieke ossenstaartsoep' is afkomstig uit het kookboek...
Menu Maison
Livia Claessen & Henri Kleinblatt
Deze opvolger van het succesvolle boek 'Cuisine' telt 624 bladzijden met 300 lekkere, eerlijke gerechten en evenveel smakelijke foto's. Per maand worden je... lees verder
© Uitgeverij Lannoo