Ossenstaartbouillon met gegratineerde champignons
bereiden
Bevat per portie
80 kcal
3 g eiwit
7 g vet
3 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1½ kg ossenstaart, in stukken of 2 runderschenkels + 500 g runderpoelet
- 1 ui, grof gesnipperd
- 1 teentje knoflook, grof gesnipperd
- 250 g soepgroenten
- 3 takjes tijm
- 3 takjes selderij
- 3 takjes peterselie
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel peperkorrels
- 1 stukje foelie
- 1 eetlepel ketjap
- 2 gele paprika's, in dunne gehalveerde reepjes
- 12 grote champignons
- 150 g verse kruidenkaas
- 3 eetlepels fijngeknipte bieslook
Bereiden
Leg de stukken ossenstaart met ui en knoflook in een grote soeppan, sprenkel de olie erover en bak het vlees rondom bruin. Schenk 3½ liter koud water bij het vlees. Breng dit langzaam aan de kook en schep het schuim eraf.
Voeg de soepgroenten en de kruiden toe en laat de bouillon met het deksel schuin op de pan op heel zacht vuur ca. 4 uur trekken. Zeef de bouillon door een stuk kaasdoek (in een zeef) boven een andere pan. Breng de bouillon op smaak met ketjap, ca. 1 eetlepel zout en peper.
Snijd de paprika's in dunne reepjes en halveer ze. Voeg ze aan de gezeefde bouillon toe en kook het geheel nog ca. 10 minuten heel zachtjes. Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Vul de hoedjes met een flinke lepel kruidenkaas en laat ze onder een hete grill ca. 2-3 minuten gratineren.
Schep de bouillon in twaalf diepe borden en zet in het midden een gegratineerde champignon. Strooi het bieslook erover.
Het recept 'Ossenstaartbouillon met gegratineerde champignons' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: from my point of view | Shutterstock.com
Ossenstaartsoep tips
Reacties op dit recept
- Bert Als je de gegratineerde champignons weglaat, dan is dit een werkelijk uitstekend recept voor ossenstaartsoep.