Bospaddenstoelensoep met roquefort

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 25 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 g kastanjechampignons, in stukken
  • 100 g cantharellen, in stukken
  • ½ eetlepel verse tijmblaadjes + kleine toefjes
  • 2 eetlepels fijne havermout
  • 1 liter paddenstoelenbouillon
  • 50 g roquefort, verkruimeld

Bereiden

Wel de paddenstoelen 10 minuten in 150 ml heet water, neem ze uit het vocht (bewaar het vocht wel) en hak ze fijn.

Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de verse en geweekte paddenstoelen op matig hoog vuur bruin. Strooi de tijm en havermout erover en voeg al roerende de bouillon en het paddenstoelenvocht toe. Blijf roeren tot de soep kookt en licht gebonden is. Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.

Schep de soep in diepe borden of wijde kommen en strooi de roquefort in het midden. Garneer met toefjes tijm.

Kookboek

Het recept 'Bospaddenstoelensoep met roquefort' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker lang jong

'Lekker lang jong' is het kookboek dat in 175 spannende en inspirerende recepten de theorie over gezond eten van de Belgische arts Kris Verburgh in zijn... lees verder

© Van Lindonk & De Bres

Paddenstoelensoep tips