Paprikasoep met gegrilde tonijn
bereiden
Bevat per portie
220 kcal
10 g eiwit
15 g vet
11 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 rode of gele paprika's, in stukjes
- 200 g kruimige aardappel, in blokjes
- 2 teentjes knoflook
- ½ eetlepel mild paprikapoeder
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden (vers of diepvries), gehakt
- 1 liter courtbouillon of kruidenbouillon
- 250 g tonijnsteak
- 2 takjes verse basilicum
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardappel, knoflook en paprikapoeder erdoor en bak alles 4-6 minuten op een lage stand. Schep de Italiaanse kruiden erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng dit aan de kook en kook de soep in 10-15 minuten zachtjes gaar.
Snijd de tonijn intussen in plakjes van 1 cm dik, bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze in een gloeiend hete grillpan in 1-2 minuten mooi bruin, ze hoeven niet gaar te zijn. Bestrooi ze met zeezout en versgemalen (citroen)peper.
Pureer de paprikasoep met een staafmixer tot hij mooi glad gebonden is en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in diepe borden en maak in het midden een stapeltje van tonijnplakjes en basilicumblaadjes.
Extra benodigd
Grillpan, staafmixer
Variatietip
Schep in het midden van de soep eerst een flinke lepel Griekse yoghurt of zure room en leg de plakjes tonijn daarop.
Vervangende vis
Tilapia, zwaardvis
Kookboek
Het recept 'Paprikasoep met gegrilde tonijn' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis