Kerrie-pastinaaksoep met roomkaastoastjes van Bill Granger
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel druivenpitolie (of andere neutrale olie)
- 2 uien, fijngesneden
- 3 eetlepels korma currypasta
- 1¼ kg pastinaken, geschild en kleingesneden
- 1½ liter hete groente- of kippenbouillon
- 150 ml kokosmelk
- 2 eetlepels korianderblad, fijngesneden
Bereiden
Verhit de olie in een grote pan met zware bodem op matig vuur. Bak hierin de uien 5-6 minuten onder af en toe omscheppen. Voeg de currypasta toe en schep de uien nog 1-2 minuten om tot het aroma vrijkomt. Voeg de pastinaken en de hete bouillon toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken, of tot de pastinaken gaar zijn. Laat de soep enigszins afkoelen.
Pureer de soep in gedeelten. Schenk hem terug in de pan en voeg de kokosmelk toe. Laat de soep op laag vuur doorwarmen, roer er de koriander door en voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk er nog een beetje kokosmelk bij en serveer de soep met getoaste sneetjes stokbrood besmeerd met roomkaas.
Kookboek
Het recept 'Kerrie-pastinaaksoep met roomkaastoastjes van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...
Relax
Bill Granger
Voor Bill Granger gaan feest- en vakantiedagen, ontspannen weekends en speciale momenten om het verzamelen van mooie herinneringen - en daar
... lees verder © Uitgeverij TerraPastinaaksoep tips
Reacties op dit recept
- Meike Dit is een lekkere soep! Makkelijk om te maken. Ga ik zeker nog eens doen.