Pastinaaksoep met truffelolie en croutons
10 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
66 kcal
Ingrediënten
- 300 g pastinaak, geschild
- 100 g ui, gesnipperd
- 20 g vloeibare margarine
- 400 ml kippenbouillon
- 50 ml light room
- ½ theelepel truffelolie
- 2 sneetjes toastbrood
- enkele takjes kervel
Bereiden
Snijd de pastinaak in stukjes en stoof hem samen met de ui in de helft van de margarine. Giet er de kippenbouillon bij en laat op een laag vuur garen. Mix de soep met een staafmixer of blender.
Klop de room op met wat truffelolie.
Snijd het brood in blokjes en bak ze krokant in de rest van de margarine. Doe de soep in glaasjes of kommetjes, spuit er wat room op en werk af met croutons en blaadjes kervel.
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Kookboek
Het recept 'Pastinaaksoep met truffelolie en croutons' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker zonder suiker
diverse auteurs
Enkele leerkrachten van Hotelschool Ter Groene Poorte bewijzen dat koken met minder suiker perfect haalbaar is. Ze ontwikkelden een suikervrij basiskook
... lees verder © Uitgeverij Lannoo