Pindasoep
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 3 cm verse gember, fijngesneden
- 1 rode chilipeper, zonder zaadlijsten en in dunne ringen
- 150 g pindakaas met stukjes noot
- 2 liter kippenbouillon
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- 500 ml kokosmelk
- 50 g kokoscrème (santen)
- 3 eetlepels ketjap manis
- sap en rasp van 2 onbespoten limoenen
- 125 g taugé
- 100 g peultjes, in dunne reepjes
- 4 eetlepels gebakken uitjes
- 2 eetlepels seroendeng
Bereiden
Steek de barbecue aan, maak een indirecte opstelling met het hitteschild en het rvs-rooster en verwarm tot 200 °C. Zet de Dutch oven op het rooster om voor te verwarmen.
Verhit de olijfolie in de Dutch oven en fruit de knoflook, sjalotten, gember en bijna alle rode chilipeper 5 minuten. Voeg de pindakaas toe en bak even mee.
Blus af met de kippenbouillon, roer goed door en breng aan de kook. Leg het gekneusde citroengras in de soep en laat 10 minuten koken. Voeg dan de kokosmelk en kokoscrème toe, roer goed door en breng opnieuw aan de kook. Zorg dat de soep niet aanbakt aan de bodem van de pan.
Breng de pindasoep op smaak met de ketjap, het limoensap, de limoenrasp en wat peper en zout.
Verdeel de taugé en peultjes over 4 soepkommen en schep daar de soep overheen. Garneer de soep met de gebakken uitjes, seroendeng en overige rode chilipeper.
Extra benodigd
Hitteschild, rvs-rooster, Dutch oven
Tip
Lekker met wat pulled chicken of een zachtgekookt eitje.
Kookboek
Het recept 'Pindasoep' is afkomstig uit het kookboek...
De Ultieme BBQgerechten in 30 minuten
Zowie Tak
Met 'De Ultieme BBQgerechten in 30 minuten' van Zowie Tak ga jij als barbecuefanaat de uitdaging aan om binnen 30 minuten een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of dat nu nasi goreng is of een entrecote met chimichurri
... lees verder © Uitgeverij Pig Butts. Beeld: Sven ter Heide