Pittige pindasoep

2 personen
bereiden

waardering 7,9obv 10 waarderingen

Bevat per portie

220 kcal
10 g eiwit
18 g vet
5 g koolhydraten

Ingrediënten

  • ½ kippenbouillontablet
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 50 g alfalfa
  • ½ bakje tuinkers

Bereiden

Breng in een pan 450 ml water met het bouillontablet aan de kook. Roer de pindakaas, sojasaus en sambal door de bouillon en blijf roeren tot de pindakaas is opgelost en een gladde soep ontstaat.

Verdeel de alfalfa over twee soepkommen en schep de pindabouillon erin. Knip de tuinkersblaadjes uit het bedje en strooi ze over de soep. Lekker met kroepoek.

Het recept 'Pittige pindasoep' wordt je aangeboden door . Beeld: Foodio | Shutterstock.com

Pindasoep tips

Reacties op dit recept

  • Gerriet Lekkere pindasoep maar ik heb er meer sambal in gedaan en een rode peper. En zelfs koud was de soep nog lekker.