Pittige pindasoep
- 2 personen
- 10 min
- waardering 7,9
- Voorgerecht
- Oosters
- Gevogelte
bevat per portie
- 220 kcal
- 10 g eiwit
- 18 g vet
- 5 g koolhydraten
Ingrediënten
- ½ kippenbouillontablet
- 3 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sambal oelek
- 50 g alfalfa
- ½ bakje tuinkers
Bereiden
Breng in een pan 450 ml water met het bouillontablet aan de kook. Roer de pindakaas, sojasaus en sambal door de bouillon en blijf roeren tot de pindakaas is opgelost en een gladde soep ontstaat.
Verdeel de alfalfa over twee soepkommen en schep de pindabouillon erin. Knip de tuinkersblaadjes uit het bedje en strooi ze over de soep. Lekker met kroepoek.
Bron
Het recept 'Pittige pindasoep' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Foodio | Shutterstock.com