West-Afrikaanse pindasoep
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, in ringen
- 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel komijnzaad, gekneusd
- ½ theelepel kaneel
- 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 bouillonblokje
- 5 eetlepels pindakaas
- 100 g verse spinazie
Bereiden
Verwarm de olie in een pan, voeg de ui en paprika toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur, tot de uien zacht worden en wat kleur krijgen. Doe de knoflook, chilivlokken, komijn en kaneel erbij en bak 1 minuut mee.
Giet de tomatenblokjes en kokosmelk erbij, verkruimel het bouillonblokje in het lege tomatenblikje en schenk er 100 ml heet water in. Roer zodat het bouillonblokje oplost en schenk bij de soep. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 8 minuten koken. Roer de pindakaas en spinazie erdoor en laat meekoken tot de spinazie is geslonken. Bestrooi met flink wat peper en zout, schep in kommen en dien op.
Variatietip
Vervang de spinazie door 400 g zwarte bonen uit blik en de pindasoep wordt een heerlijk stoofpotje.
Opmerking
'Het schoolvoorbeeld van snel en makkelijk koken: deze pindasoep is lekker, verwarmend en vullend én hij staat in minder dan een half uur op tafel.' - Eve O'Sullivan & Rosie Reynolds
Kookboek
Het recept 'West-Afrikaanse pindasoep' is afkomstig uit het kookboek...
Keukenkastje
Eve O'Sullivan & Rosie Reynolds
De insteek van 'Keukenkastje' is: iets lekkers en voedzaams bereiden zonder dat het te veel tijd of moeite kost. Geen ingewikkelde of dure ingrediënten dus, maar een... lees verder
© Uitgeverij Becht