Lichte pindasoep

  • 6 personen
  • 45 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel plantaardige olie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 wortelen, in stukken
  • 2 stengels witte selderij, in stukken
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 g tomaten uit blik
  • 70 g pindakaas
  • 2 eetlepels pikante chilisaus

Bereiden

Stoof de ui glazig in de olie en doe er de knoflook en de gesneden groenten bij.

Voeg de bouillon en de tomaten toe. Kruid met peper en zout en laat 40 minuten garen onder deksel.

Mix de soep met de pindakaas en breng op smaak met chilisaus.

Extra benodigd

Blender of staafmixer

Kookboek

Het recept 'Lichte pindasoep' is afkomstig uit het kookboek...

Het sportkookboek

Stephanie Scheirlynck

Dit boek bevat een schat aan informatie voor zowel professionele als recreatieve sporters. Het vertelt je exact wat je moet eten op rustdagen, rustige en... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pindasoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!