Pindasoep met gember, taugé en komkommer
bereiden
Bevat per portie
518 kcal
Ingrediënten
- 2 theelepels plantaardige olie
- 200 g ui, fijngehakt
- 20 g verse gember, geraspt
- 4 teentjes knoflook
- 4 theelepels sambal oelek
- 1200 ml kippenbouillon, heet
- 240 g pindakaas
- 200 g taugé
- 4 lente-uien, in dunne ringen
- 400 g komkommer, in reepjes
Bereiden
Verwarm de olie in een kookpan op laag vuur en fruit de ui en gember 2 minuten. Voeg de knoflook en sambal toe, roer goed door en bak 30 seconden.
Voeg de bouillon en pindakaas toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat 3 minuten pruttelen.
Spoel de taugé af met kokend water in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Schep de pindasoep in kommen en garneer met de lente-ui, komkommer en taugé.
Slanktip
Neem 1 theelepel plantaardige olie en 200 gram pindakaas. Het aantal kcal wordt dan 440 per persoon.
Kookboek
Het recept 'Pindasoep met gember, taugé en komkommer' is afkomstig uit het kookboek...
In 20 minuten van XL naar S
Mieke Kosters
Afvallen met pasta's, pizza's, hamburgers, salades, soepen en chocola is leuker en effectiever dan knagen op kanariezaad, tarwegras of ander... lees verder
© Uitgeverij Carrera