Pittige pompoensoep van oma Carla
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2-3 cm verse gemberwortel, geraspt
- 1 chilipeper, fijngesneden
- 1 flespompoen, in blokjes van ca. 2 cm
- 1 grote winterpeen, in kleine blokjes
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 laurierblaadje
- 1,5 liter groente- of kippenbouillon
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- scheutje kokosmelk
- lente-ui, fijngesneden
- verse peterselie, fijngesneden
Bereiden
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de gember en chilipeper toe en bak ze al omscheppend 2 minuten mee.
Voeg dan de flespompoen, winterpeen, kurkuma, kerriepoeder en het laurierblaadje toe en bak al omscheppend nog 3 minuten.
Voeg de bouillon en het citroengras toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur dan laag en laat de soep nog 15 minuten sudderen.
Verwijder het citroengras en laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine glad. Roer de kokosmelk erdoor en verwarm hem nog 2-3 minuten. Voeg tot slot naar smaak nog wat zeezout en versgemalen zwarte peper toe.
Garneer de soep met fijngesneden lente-ui en peterselie.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine
Tip
Pof pompoenpitten in de oven of in een koekenpan om de soep mee te garneren.
Kookboek
Het recept 'Pittige pompoensoep van oma Carla' is afkomstig uit het kookboek...
Oma's soep
Irene Fritschy
Soep verwarmt, soep is nostalgie en soep verbindt. In 'Oma's soep' delen de leukste oma's hun favoriete recepten en hun persoonlijke verhalen bij deze soepen. Elke soep zit boordevol voedingstoffen voor een voedzame en volledige maaltijd
... lees verder © Uitgeverij Becht