Pompoensoep met pindakaas
bereiden
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 2 wortels, schoongeboend (indien biologisch) of geschild
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 liter hete kippen- of groentebouillon
- 3 eetlepels pindakaas met stukjes noot
- 1 theelepel bittersinaasappelpoeder (optioneel; in Nederland en Belgiƫ moeilijk verkrijgbaar)
- zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels houtskoolpinda's (online) of ongezouten geroosterde pinda's, gehakt
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- honingraat (imker of Turkse supermarkt), om erbij te serveren
Bereiden
Snijd de pompoen in gelijke blokjes en schil de stukjes. Snijd de wortels in blokjes van ongeveer gelijke grootte als de pompoen.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak hierin de pompoen en wortel goudbruin. Doe de bouillon en pindakaas erbij, breng aan de kook, draai het vuur omlaag en laat 20 tot 25 minuten op zacht vuur koken tot de groenten zacht zijn.
Haal de pan van het vuur en roer er eventueel het bittersinaasappelpoeder door. Proef en breng op smaak met zout en peper. Laat de soep iets afkoelen en pureer de soep dan glad in een blender. Serveer de soep bestrooid met de gehakte pinda's, een schepje yoghurt en een stukje honingraat.
Extra benodigd
Blender
Opmerking
Houd je zelfs maar een klein beetje van pindakaas, dan zal je smullen van deze soep. We gebruiken een paar wat ongewone ingrediƫnten in dit recept en willen je aanmoedigen deze te proberen te vinden: het bittersinaasappelpoeder heeft de interessante smaak van zowel bitter als zoet; houtskoolpinda's smaken rokerig. Gewone geroosterde pinda's werken ook prima als garnering voor deze soep.
Kookboek
Het recept 'Pompoensoep met pindakaas' is afkomstig uit het kookboek...
Hemelse soepen
Nicole Pisani & Kate Adams
Deze soepen hebben stuk voor stuk iets hemels. Ze geven troost op een regenachtige dag, maken je gulzig omdat ze zo lekker zijn of geven je een goed... lees verder
© Good Cook