Pompoensoep met rozemarijn
bereiden
Ingrediënten
- 1 hokkaido-pompoen, zonder zaadlijsten en in blokjes
- 1 bol knoflook, gehalveerd
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels gemalen koriander
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 uien, gesnipperd
- 1,5 liter groentebouillon
- 4 eetlepels crème fraîche
- 6 takjes krulpeterselie, fijngesneden
- voor de rozemarijntopping
- 2 eetlepels roomboter
- naaldjes van 2 takjes rozemarijn, fijngesneden
- 4 eetlepels pompoenpitten
- 30 g gezouten cashewnoten, grof gehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
Meng de pompoenblokjes en knoflook met 4 eetlepels olijfolie, de komijn, koriander en het paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en rooster 45-50 minuten in de oven, tot de pompoen en knoflook zacht zijn.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui 10 minuten. Voeg de pompoen toe. Knijp de knoflook uit de schilletjes en voeg ook toe. Schenk de groentebouillon in de pan en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper en breng aan de kook.
Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rozemarijn, pompoenpitten en cashewnoten toe en bak 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over 4 kommen en schep de crème fraîche erover. Garneer met de rozemarijntopping en de krulpeterselie.
Extra benodigd
Aluminiumfolie, staafmixer
Kookboek
Het recept 'Pompoensoep met rozemarijn' is afkomstig uit het kookboek...
30 receptkaarten - Soep
Diverse auteurs
Met de 30 receptkaarten uit 'Soep' maak je de lekkerste soepen klaar. Denk aan soepen van over de hele wereld, koude én warme soepen en soepen voor vegetariërs en alleseters - er is voor iedere soepliefhebber wat wils
... lees verder © Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld