Preisoep met pastinaak en winterwortel
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- boter
- 5 preien, in ringen
- 2 sjalotten, in ringen
- 1 flinke pastinaak, in kleine stukken
- 1 winterwortel, in kleine stukken
- 200 ml groente- of kippenbouillon
- een handje venkelknolzaad
- slagroom
- roomboter
- stuk oude kaas
Bereiden
Laat de boter in een koekenpan smelten. Smoor op laag vuur de prei- en sjalotringen gaar met de stukken pastinaak en wortel.
Voeg de groente- of kippenbouillon en het venkelknolzaad toe en kook alles op laag vuur tot een dikke soep.
Breng de soep op smaak met een scheutje room, een flinke klont roomboter, zout en peper.
Verbrokkel de oude kaas tot kleine stukjes en voeg deze aan de soep toe.
Kookboek
Het recept 'Preisoep met pastinaak en winterwortel' is afkomstig uit het kookboek...
Peen & Ui
Herman den Blijker & Jaap van Rijn
'Peen & Ui' is het ultieme boek over de oervaderlandse hutspot. Herman den Blijker kookt meer dan zestig bijzondere gerechten met peen en ui. Daarnaast
... lees verder © Uitgeverij CarreraPreisoep tips
Reacties op dit recept
-
Karin
Is het de bedoeling dat je de soep nog pureert met een staafmixer? Het plaatje zegt van wel, maar het recept zelf niet
- Joska Gewoon lekker doen wat je zelf wilt. Je kunt natuurlijk altijd de helft van de soep even pureren met de staafmixer en dan weer bij de rest voegen. Werkt vaak erg goed...
- Christian Gaat de kaas door de soep heen of bij het opdienen van de soep?
- Dennis "Verbrokkel de oude kaas tot kleine stukjes en voeg deze aan de soep toe." ...
- Linda Had geen winterpeen in huis . Dus gewoon meer pastinaak toegevoegd. Ik denk dat het daardoor wel erg dik werd. Dus wat aangepast met meer vocht. Een heerlijk recept. Die venkelzaadjes zijn een top idee.