Preisoep met pastinaak en winterwortel
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,9
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- boter
- 5 preien, in ringen
- 2 sjalotten, in ringen
- 1 flinke pastinaak, in kleine stukken
- 1 winterwortel, in kleine stukken
- 200 ml groente- of kippenbouillon
- een handje venkelknolzaad
- slagroom
- roomboter
- stuk oude kaas
Bereiden
Laat de boter in een koekenpan smelten. Smoor op laag vuur de prei- en sjalotringen gaar met de stukken pastinaak en wortel.
Voeg de groente- of kippenbouillon en het venkelknolzaad toe en kook alles op laag vuur tot een dikke soep.
Breng de soep op smaak met een scheutje room, een flinke klont roomboter, zout en peper.
Verbrokkel de oude kaas tot kleine stukjes en voeg deze aan de soep toe.
Kookboek
Het recept 'Preisoep met pastinaak en winterwortel' is afkomstig uit het kookboek...
Peen & Ui
Herman den Blijker & Jaap van Rijn
'Peen & Ui' is het ultieme boek over de oervaderlandse hutspot. Herman den Blijker kookt meer dan zestig bijzondere gerechten met peen en ui. Daarnaast... lees verder
© Uitgeverij Carrera