Aardappel-preisoep met zalm
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8
- Voorgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 5 preien, alleen het wit
- 50 g boter
- 3 bloemige aardappelen, in blokjes
- 400 ml kippenbouillon
- ijsblokjes
- 1 blikje roze of rode zalmfilet, zonder graat en vel (uitlekgewicht 170 g), in stukjes verdeeld
- 1 rode puntpaprika, in dunne reepjes gesneden
- bieslook, fijngeknipt
Bereiden
Snijd 4 preien in stukjes. De overgebleven prei dient als garnering. Verhit de boter in een diepe pan met een dikke bodem, voeg de prei toe en smoor deze tot zij zacht is. Niet laten verkleuren.
Voeg de aardappelblokjes samen met de kippenbouillon toe en laat op zacht vuur de aardappelen garen.
Snijd de resterende prei in dunne ringen en blancheer een minuut in kokend water. Koel de prei in een bak met koud water en ijsblokjes.
Breng de soep op smaak met zout en peper. Maak de soep goed warm en schuim op met een staafmixer.
Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de zalm, paprika, preiringen en bieslook.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Aardappel-preisoep met zalm' is afkomstig uit het kookboek...
Vis uit blik
Bart van Olphen
Bart van Olphen zet zich al jaren in voor duurzaam gevangen vis. 'Vis uit blik' is zijn nieuwe kookboek, waarin hij je laat zien hoeveel verrassende culinaire... lees verder
© Kosmos Uitgevers