Gordon Ramsay: salade van rucola, venkel, waterkers & peer
- 6 personen
- 10 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 grote venkelknol
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel dijonmosterd
- 1 eetlepel heldere honing
- 1 eetlepel citroensap (of wittewijnazijn)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 grote, rijpe peer (Doyenne du Comice)
- 125 g waterkers, zonder steeltjes
- 100 g rucola (blaadjes)
Bereiden
Snijd de venkel bij voorkeur met een mandolineschaaf in dunne plakken. Doe de plakken venkel in een kom ijswater en laat ze 15-20 minuten staan om ze knapperiger te maken.
Meng voor de honing-mosterdvinaigrette de mosterd, honing, citroensap en olijfolie in een pot met schroefdeksel (of klop alles door elkaar in een kom) en schud om alles te mengen. Breng alles op smaak met zout en peper.
Laat de venkel vlak voor het serveren uitlekken en dep de stukken droog met een schone doek. Doe de stukken in een grote kom. Snijd de peer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de peer in dunne plakken. Doe deze in de kom met de waterkers en de rucola. Schep de vinaigrette erover en schep alles om. Schep de salade op aparte borden. Serveer direct.
Persoonlijke noot
'Dit is een echt verfrissende salade die knapperig is door de venkel, peperig door de rucola en de waterkers en zoet door de peren. Een goede keus als voorafje bij een curry, maar ook voor schotels met eend, wild of varkensvlees. Deze salade is ook heerlijk met wat geschaafde Parmezaanse kaas erover.' - Gordon Ramsay
Kookboek
Het recept 'Gordon Ramsay: salade van rucola, venkel, waterkers & peer' is afkomstig uit het kookboek...
100% Ramsay
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay wil iedereen aan het koken krijgen en presenteert in dit fraai vormgegeven boek 25 complete menu's met een heel diverse oorsprong: Italiaans, Spaans... lees verder
© Tirion Uitgevers