Gordon Ramsay: broccolisoep
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 800 ml groentebouillon of water
- 1 kg broccoli, in roosjes
- 4 plakken zachte geitenkaas of 4 geitenkaasjes
- 50 g amandelschaafsel, licht geroosterd
- extra vergine olijfolie
Bereiden
Breng de bouillon aan de kook en kook de broccoli 7-8 minuten op laag vuur tot hij zacht maar nog felgroen is. Giet af en bewaar het kookvocht.
Pureer de broccoli met een scheutje kookvocht in een blender. Voeg zo nodig extra kookvocht toe voor een fluwelige textuur. Schenk de puree in de pan.
Warm de soep op en verdun hem zo nodig. Breng op smaak en schep de soep in kommen. Garneer de broccolisoep met geitenkaas en amandelschaafsel, maal wat peper erover, besprenkel met de olie en serveer.
Extra benodigd
Blender
Kookboek
Het recept 'Gordon Ramsay: broccolisoep' is afkomstig uit het kookboek...
Gordon Ramsay maakt het makkelijk
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay laat in dit boek zien hoe je thuis snel en eenvoudig heerlijke maaltijden kunt bereiden zonder uren in de keuken te moeten staan. Hij maakt... lees verder
© Tirion Uitgevers