Broccolisoep met geitenkaas
- 4 personen
- 45 min
- waardering 8,1
- Voorgerecht
- Frans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 371 kcal
- 22 g eiwit
- 25 g vet
- 16 g koolhydraten
Ingrediënten
- 50 g boter
- 1 grote ui, gesnipperd
- 900 g broccoli, verdeeld in roosjes en stengels
- versgeraspte nootmuskaat of ¼ theelepel nootmuskaat
- 1 liter groente- of kippenbouillon
- 600 ml volle melk
- 100 g zachte geitenkaas, in stukjes
- croutons, om erbij te serveren
Bereiden
Smelt de boter in een grote soeppan. Fruit de ui, broccolistengels en nootmuskaat in 5 minuten zacht. Voeg de broccoliroosjes, bouillon en melk toe. Doe het deksel op de pan en kook 8 minuten zachtjes tot de broccoli gaar is.
Neem 4 soeplepels met broccoli uit de soep. Pureer de rest glad in de pan met een staafmixer. Doe de achtergehouden broccoli terug in de pan. Breng de soep op smaak. (De soep blijft 2 dagen goed in de koelkast of 2 maanden in de vriezer.)
Verwarm de soep indien nodig voor het serveren. Bestrooi met geitenkaas en eventueel croutons.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Broccolisoep met geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...
Eenpansgerechten
diverse auteurs
Eenpansgerechten zijn niet alleen makkelijk te maken, ze zijn ook ontzettend lekker. 101 verrukkelijke maaltijden die in één pan te maken zijn: aardappel... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: Christian-Fischer | Shutterstock.com