Romige broccolisoep
- 6 personen
- 40 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 400 g broccoli, in roosjes
- 100 g wortels, in kleine stukjes
- 100 g sjalotjes, gesnipperd
- 200 g bloemige aardappelen, in kleine stukjes
- 100 ml slagroom
- gladde peterselie, fijngehakt
Bereiden
Doe alle groenten in een pan en giet er 1,2 liter water over. Breng op smaak met zout. Leg het deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen. Alle groenten moeten goed gaar zijn.
Neem de pan van het vuur, pureer de soep met een staafmixer en schep er de slagroom door. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper.
Garneer de soep met de peterselie.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Romige broccolisoep' is afkomstig uit het kookboek...
Amuse soepjes
Anna-Catherine Bley
Het enige dat je nodig hebt om deze tijdloze amuse soepjes te maken is een staafmixer. Daarmee tover je wat je ook hebt gekookt in een fluweelzachte verrassing... lees verder
© Good Cook