Aardappel-preisoep met spekjes
- 6 personen
- 50 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 50 g boter
- 700 g prei, in ringen
- 1 grote ui, gesnipperd
- 200 ml witte wijn
- 1 liter kippen- of groentebouillon
- 180 g kruimige aardappelen, dungesneden
- 200 g spek, in blokjes
- verse bieslook
Bereiden
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en fruit de prei en ui 8-10 minuten, tot ze zacht zijn, roer af en toe. Voeg de wijn toe en laat inkoken tot siroopachtig. Breng intussen de bouillon in een andere pan aan de kook. Doe de plakjes aardappel bij de prei en roer ze ongeveer 1 minuut door. Giet de bouillon hierover en breng op smaak met zout en peper. Laat 8 minuten zachtjes koken.
Verhit intussen een koekenpan op laag vuur. Bak het spek hier 7-8 minuten in tot bruin en knapperig. Schep in een kom.
Pureer de soep in gedeelten in de keukenmachine tot mooi egaal. Schenk het terug in een schone pan, proef of er nog zout of peper bij moet en verwarm opnieuw. Schep de soep in warme kommen, bestrooi met het spek en de bieslook.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Aardappel-preisoep met spekjes' is afkomstig uit het kookboek...
Geweldige groente
Annie Bell
In 'Geweldige groente' vind je meer dan 100 smakelijke recepten met bekende en minder bekende groenten in de hoofdrol: van uitgebreide salades en simpele... lees verder
© Uitgeverij Becht