Slasoep met gerookte zalm en bieslook
bereiden
Bevat per portie
165 kcal
7 g eiwit
9 g vet
14 g koolhydraten
Ingrediënten
- 20 g boter
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 175 g sla, buitenste grove bladeren verwijderd
- 750 ml bouillon, naar voorkeur groentebouillon of kippenbouillon
- 50 g voorgekookte quinoa
- 1 eidooier
- 25 ml slagroom
- sap van 1 citroen
- 100 g gerookte zalm
- 3 eetlepels bieslook, fijngehakt
- 2 eetlepels gepofte quinoa
Bereiden
Smelt in een soeppan de boter en fruit de sjalot in 5 minuten goudbruin. Bak de slablaadjes mee tot ze geslonken zijn. Dit duurt hooguit 5 minuten.
Voeg de bouillon toe en stoof de ingrediƫnten gaar in 10-15 minuten.
Pureer de soep met de staafmixer en voeg daarna de voorgekookte quinoa toe.
Klop de eidooier los met de slagroom. Giet het mengsel door de warme soep; zorg ervoor dat de soep goed warm is zodat het ei-roommengsel de soep licht bindt. Voeg het citroensap toe en breng de soep verder op smaak met zout en peper.
Verdeel de gerookte zalm over vier kommen en schenk de soep erop. Garneer met de bieslook en de gepofte quinoa. Serveer direct.
Extra benodigd
Staafmixer
Variatietip
Vervang voor een luxe variatie de gerookte zalm door 75 g rivierkreeftjes of 90 g Hollandse garnaaltjes.
Kookboek
Het recept 'Slasoep met gerookte zalm en bieslook' is afkomstig uit het kookboek...
Quinoa, nr. 1 superfood
Eric van Veluwen
In 75 recepten tonen chef-kok Eric van Veluwen en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa. Van ontbijt, salade en soep tot... lees verder
© Carrera Uitgevers