Nigella Lawson: Thaise hete zure soep
- 5 personen
- 15 min
- waardering 8,4
- Voorgerecht
- Thais
- Vis
Ingrediënten
- 1½ liter kippenbouillon
- 1 royale eetlepel tomyam-pasta
- 4 kaffir limoenblaadjes, fijngehakt
- 1 stengel citroengras, de buitenste bladeren verwijderd, grof gehakt
- sap van 1 limoen
- 4 eetlepels vissaus
- 3 kleine verse rode of groene chilipepers, fijngehakt
- 1 theelepel suiker
- 150 g champignons of stropaddenstoeltjes, gehalveerd of in vieren naargelang de grootte
- 500 g gepelde rauwe garnalen, ontdooid
- 5 kleine lente-uitjes, in korte stukjes en dan in reepjes gesneden
- klein bosje koriander, gehakt
Bereiden
Verhit de bouillon en tomyam-pasta in een passende maat pan, samen met de limoenblaadjes, het citroengras, het limoensap, de vissaus, de chilipepers en de suiker.
Laat aan de kook komen, doe er de paddestoelen bij en laat die een paar minuten mee sudderen.
Laat de garnalen en lente-uitjes 2 tot 3 minuten meekoken, of tot de garnalen gaar, maar nog mals zijn.
Strooi een beetje koriander over de soep en zet de rest in een schaaltje op tafel, dan kunnen de mensen net zoveel nemen als ze willen.
Persoonlijke noot
'Deze Thaise soep, tom yam - het culinaire equivalent van tijgerbalsem - maakt de luchtwegen vrij en zet de uitgeputte ziel in vuur en vlam. En niets is beter om katerdepressies te verjagen dan gloeiende hitte. Deze soep is ook heerlijk op dagen dat je kop dichtzit van verkoudheid. Je hebt deze soep zo gebrouwen: de kippenbouillon maak ik van kokend water en een bouillonconcentraat en de tom-yampasta is tegenwoordig in veel supermarkten, en zeker in toko's, te koop, net als de andere ingrediënten.' - Nigella Lawson
Kookboek
Het recept 'Nigella Lawson: Thaise hete zure soep' is afkomstig uit het kookboek...
Nigella bijt
Nigella Lawson
Nigella Lawson verstaat niet alleen de kunst om voortreffelijk te koken, maar kan daar ook met verve over schrijven. Haar recepten zijn gevarieerd, van eenvoudig... lees verder
© Uitgeverij Contact