Thaise soep met omeletspiraaltjes
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel zonnebloem- of wokolie
- 1 groot ei, losgeklopt met een snufje zout
- 2 groentebouilllonblokjes
- 1 winterwortel, in blokjes
- 1 kleine struik paksoi, in reepjes
- 2 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman)
- ½ theelepel suiker
- ½ rood pepertje, fijngehakt
- 1 bosje koriander
Bereiden
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin een zo dun mogelijk omeletje Laat de omelet op een bord afkoelen zodra de bovenkant gestold is, rol op en snijd overdwars in dunne reepjes.
Breng 900 ml water aan de kook (waterkoker). Doe het water met de bouillonblokjes en wortelblokjes in een pan en breng aan de kook, Draai het vuur laag, doe de paksoi erbij en laat alles 5 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de sojasaus, suiker en gehakte peper door de hete soep. Draai het vuur uit en schep de soep in kommen. Knip de blaadjes van de koriander erboven fijn en verdeel de omeletspiraaltjes over de soepkommen Geef er eventueel rijstcrackertjes bij.
Variatietip
Thaise omeletsoep met basilicum: vervang de koriander door ½ bosje (Thaise) basilicum.
Kookboek
Het recept 'Thaise soep met omeletspiraaltjes' is afkomstig uit het kookboek...
Spitsuurkoken
Loethe Olthuis
'Spitsuurkoken' laat zien dat culinair genieten mogelijk is in een mum van tijd. Het boek staat vol recepten die binnen een half uur klaar zijn, vaak zelfs binnen 20 minuten
... lees verder © Uitgeverij Terra