Thaise kippensoep met kokos (tom kha gai)
bereiden
Ingrediënten
- 400 ml kokosmelk (blik)
- 550 ml kippenbouillon
- 2 cm galanga, geschild, in dunne plakjes
- 2 rode pepers, in reepjes
- 1 stengel citroengras, onderste 6 cm fijngesneden
- 3 citroenblaadjes, in stukjes gescheurd
- 4 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel suiker
- 1 kippenborstfilet (ca. 175 g), in reepjes
- blaadjes koriander, voor garnering
Bereiden
Giet de kokosmelk in een pan op laag vuur. Roer de melk steeds in dezelfde richting zodat hij niet gaat klonteren.
Verhit de bouillon met 300 ml water, de galanga, rode pepers, het citroengras en de citroenblaadjes in een grote pan.
Roer de warme kokosmelk erdoor. Voeg de vissaus, het citroensap en de suiker toe. Breng het geheel aan de kook en kook het zachtjes 5 minuten op laag vuur. Voeg desgewenst nog smaakmakers toe.
Breng alles weer aan de kook. Voeg de reepjes kip steeds met een paar tegelijk toe zodat ze niet aan elkaar kleven. Kook de kip in 3-4 minuten gaar.
Garneer de kippensoep met blaadjes koriander en serveer.
Kookboek
Het recept 'Thaise kippensoep met kokos (tom kha gai)' is afkomstig uit het kookboek...
Easy Thai kookboek
Sallie Morris
Tom yum soep, viskoekjes, gestoomde mosselen met citroengras: als dit gerechten zijn die je dolgraag zelf zou willen maken, dan is het 'Easy Thai kookboek' echt iets... lees verder
© The House of BooksKippensoep tips
Reacties op dit recept
- Sanne Yvonne Hele fijne soep! Ik maak hem ook wel eens met wortel en sperciebonen, of paksoi.
- jeffrey Zeker lekker, ik heb er wel dubbel zoveel ingegooid. Anders echt te weinig. Ook heb ik paksoi en beetje noodles er in gedaan. Lekker.