Kippensoep met noedels van Annabel Langbein

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon
  • 125 ml teriyakisaus
  • 3 kipfilets, in dunne plakjes gesneden
  • geraspte schil van ½ limoen
  • 3 stronkjes paksoi, in de lengte in kwarten gesneden
  • 2 lente-uitjes, diagonaal in dunne plakjes gesneden
  • 270 g udonnoedels, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • sap van ½ limoen
  • 3 eetlepels verse gember, in dunne lucifertjes gesneden
  • 15 g gehakte korianderblaadjes
  • 1 theelepel fijngehakte rode Spaanse peper (eventueel)

Bereiden

Breng in een grote pan de bouillon en teriyakisaus aan de kook. Doe er de kip en geraspte limoenschil bij en laat alles 3 minuten zachtjes pruttelen.

Doe er de paksoi bij en laat de soep pruttelen tot de kip bijna gaar is (ongeveer 3 minuten). Roer er vlak voor het serveren de lente-uitjes door en voeg naar smaak peper en zout toe.

Laat de gekookte noedels uitlekken en verdeel ze over 4 warme kommen. Schep er de kippensoep op. Sprenkel er limoensap bij, strooi er gember, koriander en eventueel Spaanse peper over, en zet het gerecht meteen op tafel.

Zelfgemaakte teriyakisaus

Doe 250 ml sojasaus, 250 ml sake of sherry, 3 eetlepels fijn geraspte verse gember, 110 g suiker en 2 theelepels sesamolie in een pan, breng op laag vuur aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot de saus een beetje ingekookt is. Laat de saus afkoelen en schenk hem over in een schone pot of fles. Teriyakisaus kun je in de koelkast maanden bewaren.

Kookboek

Het recept 'Kippensoep met noedels van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...

Simple Pleasures

Wil je eenvoudige en smaakvolle recepten met producten die vers uit de grond komen? Dan is 'Simple Pleasures' jouw ideale kookboek: vol pure gerechten voor de

... lees verder

© Van Dishoeck

Kippensoep tips