Kippensoep recepten
-
tip
Thaise kippensoep met kokos (tom kha gai)
Gevogelte, 25 min 7,5
-
tip
Klassieke Javaanse kippensoep (soto ajam)
Gevogelte, 175 min 7,8
-
Hollandse kippensoep
Gevogelte, 90 min 7,7
-
Indiase kippensoep (mulligatawny)
Gevogelte, 50 min 8,5
-
Kippensoep met maïs en noedels
Gevogelte, 20 min 7,5
-
Kippensoep met noedels
Gevogelte, 20 min 7,9
-
Kippensoep met noedels van Annabel Langbein
Gevogelte, 20 min 7,8
-
Kippensoep met noedels, gember en limoen
Gevogelte, 100 min 8,3
-
Kippensoep met spinazie en orzo
Gevogelte, 45 min 7,8
-
Kippensoep met tortellini en gehaktballetjes
Gevogelte, 150 min 7,4
-
Kippensoep uit Louisiana (chicken gumbo)
Gevogelte, 50 min 7,7
-
Kokos-kippensoep
Gevogelte, 30 min 7,5
-
Marokkaanse kippensoep met kikkererwten
Gevogelte, 60 min 7,6
-
Marokkaanse kippensoep met munt
Gevogelte, 45 min 7,5
-
Pittige kippensoep met maïs
Gevogelte, 35 min 7,6
-
Thaise kippensoep (tom kha gai)
Gevogelte, 20 min 7,9
-
Thaise kippensoep met galanga (tom kha gai)
Gevogelte, 55 min 7,4
-
Thaise kippensoep van Tana Ramsay
Gevogelte, 25 min 8,0
Kippensoep
Echte kippensoep kun je alleen maar maken van echte soepkip. Dat wil zeggen van legkippen die lekker hebben rondgebanjerd en daardoor veel smaak hebben. Als je zo'n kip kunt bemachtigen, leg die dan in een grote pan met stukken ui en prei erom heen. Voeg takjes tijm en een stukje foelie toe, wat zwarte peperkorrels en een sliert citroenschil. Schenk er zo veel water bij dat de kip onder staat en trek hier een krachtige bouillon van. Zeef de bouillon door een puntzeef, maar ontvet de soep niet helemaal. Want juist in het vet zit die voortreffelijke kippensmaak. Voeg het kippenvlees in stukjes toe met wat vermicelli en preiringen en kook alles nog even zachtjes door. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
Kippensoep recept a la crème
Leg een kleine kip in een pan met 1 liter water en breng het aan de kook. Schuim het af en voeg een bouquet garni, 2 preiwitten en 1 stengel bleekselderij toe. Laat alles afgedekt pruttelen tot het vlees loslaat van de botjes. Haal de kip uit de pan en verwijder de botten. Houd de filets apart, maal de rest van het vlees en zeef het. Snijd de filets in reepjes en houd ze in een beetje bouillon warm. Roer 800 ml bechamelsaus door het vlees en breng het aan de kook. Voeg een paar lepels bouillon toe, roer en zeef opnieuw. Roer er dan op laag vuur 100 ml crème fraîche door. Doe er de reepjes kipfilet bij en dien de soep op. ¹)
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ¹) | redactie ]
[ Beeld: istetiana | Shutterstock.com ]