Kippensoep met spinazie en orzo
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 prei, schoongemaakt en in de lengte in vieren gesneden, vervolgens afgespoeld en in dunne ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1½ liter kippenbouillon
- 2 kipfilets, ca. 500 g in totaal
- 200 g orzo
- 150 g jonge spinazie, grof gehakt
- 1 eetlepel fijngehakte dille
- 2 theelepels citroensap
Bereiden
Verhit de olijfolie in een grote pan op laag vuur en bak de prei in 8-10 minuten zacht. Voeg de knoflook en gemalen komijn toe en bak het mengsel 1 minuut.
Schenk de bouillon erbij, draai het vuur hoog en breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de kipfilets toe aan de pan en laat het geheel met het deksel op de pan 8 minuten zachtjes koken.
Neem de kip uit de pan en houd de bouillon op laag vuur met het deksel op de pan aan de kook. Verdeel de kip met de vingers in kleine stukjes als hij zo ver is afgekoeld dat je hem kunt vastpakken.
Roer de orzo door de kokende bouillon en kook hem in 12 minuten al dente.
Doe de kip terug in de pan en voeg de spinazie en dille toe. Laat de spinazie in 2 minuten slinken. Breng de soep op smaak met citroensap, zeezout en versgemalen zwarte peper.
Orzo
Orzo is een kleine rijstvormige pastasoort, verkrijgbaar bij Turkse of Marokkaanse winkels.
Kookboek
Het recept 'Kippensoep met spinazie en orzo' is afkomstig uit het kookboek...
Van de slager
Leanne Kitchen
Goed en eerlijk vlees is een openbaring. 'Van de slager' is een onmisbaar boek voor iedereen die wil weten hoe je het mooiste stuk rundvlees kiest en het meest verse... lees verder
© Uitgeverij Terra