Pittige kippensoep met maïs
- 6 personen
- 35 min
- waardering 7,6
- Voorgerecht
- Indonesisch
- Gevogelte
Ingrediënten
- 2 eetlepels arachideolie
- 340 g kipfilet
- 1 rode ui (170 g), gesnipperd
- 1 eetlepel bloem
- 1½ liter kippenbouillon
- 500 ml tomatensap
- 420 g maïskorrels uit blik, uitgelekt
- 2 verse chilipepertjes, zaad verwijderd, fijngehakt
- flinke hand vers korianderblad
Bereiden
Verhit de helft van de olie in een grote pan en bak de kipfilet gaar. Trek het kippenvlees, als het voldoende is afgekoeld, in kleine stukjes.
Verhit de rest van de olie en fruit de ui al roerend zacht. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot het mengsel borrelt en dik begint te worden. Voeg geleidelijk bouillon en tomatensap toe en blijf roeren tot de soep borrelt en begint te binden.
Voeg reepjes kip, maïs en pepertjes toe en breng de soep aan de kook. Voeg vlak voor het opdienen de koriander toe.
Variatietip
In plaats van kipfilet kunt u ook een gegrilde kip kopen. Verwijder vel, overtollig vet en botjes alvorens het vlees in stukjes te verdelen.
Kookboek
Het recept 'Pittige kippensoep met maïs' is afkomstig uit het kookboek...
Indonesisch
diverse auteurs
Haal het exotische Indonesië uw keuken binnen met deze tongstrelende verzameling recepten. Geniet van zalige saté, nasi goreng of gado gado, of laat u verleiden door... lees verder
© De Lantaarn