Kippensoep uit Louisiana (chicken gumbo)

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Amerikaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 25 ml plantaardige olie
  • 25 g bloem
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 kleine groene peper, fijngesneden
  • 500 ml verse tomaten of tomaten uit blik, in stukjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 laurierblad
  • snufje tijm
  • cayennepeper, naar smaak
  • 12 verse of bevroren okrabonen, in plakjes van 2½ cm lang, de uiteinden verwijderd
  • 4 kippenborsten, zonder bot en zonder vel
  • 250 g rijst, gekookt
  • 3 eetlepels peterselie, versgehakt

Bereiden

Verwarm de olie in een grote pan op laag vuur. Voeg geleidelijk de bloem toe, voortdurend roerend met een houten lepel. Laat dit mengsel 5 tot 10 minuten onder voortdurend roeren garen op een laag vuur, of totdat het mengsel lichtbruin kleurt.

Voeg de ui en de groene peper toe. Meng ze goed door de roux en laat 3 minuten op een zacht vuur meekoken, onder voortdurend roeren.

Voeg tomaten, kippenbouillon, laurierblad, tijm en cayennepeper toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek af en laat 15 minuten sudderen.

Voeg de okra toe en laat nog eens 15 minuten koken, tot de okrabonen zacht zijn geworden. Breng de kippensoep op smaak met peper en zout.

Gril de kipfilet terwijl de okra staat te koken. Smeer de kipfilet in met olie en breng op smaak met zout en peper. Gril 10 minuten aan elke kant of totdat het vlees gaar is.

Verdeel de rijst over de soepkommen. Voeg de kipfilet toe en giet de soep eroverheen. Garneer met peterselie.

Kookboek

Het recept 'Kippensoep uit Louisiana (chicken gumbo)' is afkomstig uit het kookboek...

Soep!

Edmée Trumpis & Jessica Verbruggen

Met de verrassende recepten in dit kookboek kan iedereen die gezond en gevarieerd wil eten zelf aan de slag. Een ijskoude gazpacho, een stevige minestrone of gewoon... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Kippensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • martenDit is werkelijk een fantastisch recept. erg lekker. !!! Een dikke 8.

    reageren

  • MichaelWij doen er nog grote garnalen erbij, erg lekker. Belangrijk is dat de roux goed bruin wordt en dat er okra (bij de toko te halen) in gaat, dit zorgt voor de binding zodat het niet een soep is maar ook geen suddergerecht, het zit er ergens tussenin. Een van mijn favoriete gerechten.

    reageren