Gestoofde bleekselderij
- 4 personen
- 100 min
- waardering 8,6
- Bijgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 wortel, in stukken
- 1 ui, in stukken
- 30 g boter
- 1 volle eetlepel bloem
- 1 dessertlepel tomatenpuree
- 1 bouillonblokje
- 2 struiken bleekselderij (ca. 1 kg)
Bereiden
Bak voor de saus de stukken wortel en ui goudbruin in een pan met de boter. Strooi er bloem over. Verhit dit al roerend. Voeg er de tomatenpuree en het bouillonblokje dat is opgelost in 750 ml heet water, aan toe. Blijf roeren tot het kookt. Laat de saus ca. 45 minuten zonder deksel op heel laag vuur koken, zodat de hoeveelheid halveert.
Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook de selderijstengels 10 minuten in de pan met kokend water. Laat zorgvuldig uitlekken. Snijd in de lengte door.
Doe de selderij in de pan waarin de saus suddert. Breng op smaak met weinig zout en peper. Dek de pan af en laat 45 minuten zachtjes koken.
Tips
Dit recept wordt in het bijzonder aanbevolen bij gebraden kalfsvlees of bij een stuk rosbief, eventueel met krullen Parmezaanse kaas.
Kookboek
Het recept 'Gestoofde bleekselderij' is afkomstig uit het kookboek...
De kleine cuisine, 350 klassiekers uit de Franse Keuken
Françoise Bernard
Meer dan 350 oerfranse, overheerlijke recepten werden gebundeld in dit compacte kookboek van de grande dame... lees verder
© Uitgeverij Lannoo