Rijst met teriyaki kipgehaktballetjes en paksoi
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Gevogelte
Ingrediënten
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- sap en geraspte schil van 1 biolimoen
- 3 eetlepels fijngehakte koriander
- 600 g kippengehakt
- olie
- 200 g basmatirijst
- 1 paksoi
- 100 ml mirin (Japanse rijstwijn)
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels rietsuiker
- 1 citroen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de lente-uitjes samen met de geraspte limoenschil en de koriander onder het gehakt.
Wrijf je handen in met een beetje olie en rol balletjes van het gehakt (iets kleiner dan een pingpongballetje).
Doe de gehaktballetjes in een ovenschaal en zet 12 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.
Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd het groen en het bovenste gedeelte van de nerven van de paksoi in repen van 2 tot 3 cm. Was de repen en doe ze 4 minuten in kokend water. Giet af.
Zet een steelpannetje op het vuur en doe er de mirin, de sojasaus en de rietsuiker in. Laat even opkoken en laat vervolgens sudderen tot je een sausje hebt. Let op, laat niet te lang staan of je hebt karamel.
Haal de balletjes uit de oven en doe ze bij de saus.
Haal het pannetje van het vuur en zorg dat de balletjes volledig met de saus bedekt zijn.
Verdeel de rijst en de paksoi over de borden, leg er de balletjes op en besprenkel met citroensap. Lekker zowel warm als koud.
Kookboek
Het recept 'Rijst met teriyaki kipgehaktballetjes en paksoi' is afkomstig uit het kookboek...
Slaatjes, het hele jaar door genieten
Ann Vertriest
Zeg nu zelf, wat is er makkelijker, gezonder én sneller klaar dan een heerlijke salade? Salades beperken zich niet alleen tot de lente of de zomer of tot sla met tomaten... lees verder
© Standaard Uitgeverij